biontech-planuye-do-kintsya-roku-vigotoviti-2-mlrd-doz-antikoronavirusnoyi-vaktsini

BioNTech планує до кінця року виготовити 2 млрд доз антикоронавірусної вакцини

 • 10810 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Фармакологічна компанія BioNTech покращила свій прогноз щодо запланованих обсягів виробництва вакцини від коронавірусу. Компанія розраховує випустити до кінця 2021 року до 2 млрд доз вакцини. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"Німецька фармакологічна компанія BioNTech значно розширила прогноз за обсягами виробництва вакцини у році, що наступив. Фірма з Майнца, що випускає вакцину у партнерстві з американським концерном Pfizer, розраховує випустити до кінця року два мільярди доз препарату", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до сих пір планувалося виробництво 1,3 млрд доз.

"Скоригований прогноз ґрунтується на постійному вдосконаленні процесів і розширенні ліній виробництва, повідомила компанія BioNTech. Для вакцинації одну людину необхідно дві дози вакцини", - вказали у компанії.

Як повідомлялося раніше в УНН, у ЄС офіційно збільшили кількість доз з одного флакону вакцини Pfizer. Перед цим Єврокомісія удвічі збільшила контракт з Pfizer щодо вакцини проти COVID-19.

Нагадаємо, за словами колишнього ректора Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Катерини Амосової, в Україну можна без проблем завезти до 1 тис. доз "контрабандної" вакцини Pfizer.

Українські Національні Новини

Здоров'я