bitva-za-bakhmut-mozhe-seryozno-visnazhiti-kraschi-sili-pvk-vagnera-isw

Битва за Бахмут може серйозно виснажити кращі сили пвк "вагнера" - ISW

 • 680805 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Битва за Бахмут Донецької області може серйозно виснажити кращі сили пвк "вагнера" та позбавити росію деяких з її найефективніших і найважчих для заміни ударних військ. Тому, бої за місто стали стратегічно важливими для України, ідеться в останньому звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає УНН

Деталі

Аналітики пояснюють, що Україна продовжить оборону Бахмуту, а Президент Володимир Зеленський заявив, що віддав наказ про підкріплення до Бахмута після зустрічі з Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним та командувачем Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським. Зазначається, що місто не є значущим в операційному чи стратегічному плані, оскільки не впливатиме на подальше просування військ рф Донецькою областю.

Як відзначають експерти, окупанти вже зазнали таких великих втрат у боях за Бахмут, що їхня атака, швидше за все, досягне кульмінації після того, як вони захоплять його - якщо не раніше. Водночас вони додають, що українська боротьба за Бахмут стала стратегічно важливою через поточний склад російських сил, розташованих у цьому районі.

Деякі західні медіа нещодавно припустили, що Україна витрачає елітних військових і дефіцитне обладнання в основному на новобранців чвк "вагнер" з в'язниць рф, які є "гарматним м'ясом". ISW відзначає, що це зауваження є справедливим, хоча кількість придатних для бойових дій російських в'язнів "не безмежна", і остаточне знищення десятків тисяч із них у Бахмуті означає, що вони не будуть доступні для більш важливих боїв.

Цитата

"Битва за Бахмут може, по суті, серйозно виснажити найкращі сили групи "вагнера", позбавивши росію деяких з її найефективніших і найважчих для заміни ударних військ. 

Цілком можливо, що атаки "вагнера" знову досягнуть кульмінації перед взяттям міста, і змусять російську армію вибирати між відмовою від зусиль або киданням у бій більшої кількості високоякісних військ. Можливість завдати шкоди елітним елементам пвк "вагнера" разом з іншими елітними підрозділами, де градієнт виснаження суттєво сприяє Україні, є привабливою", - підсумовують аналітики.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час свого традиційного вечірнього відеозвернення згадав про засідання Ставки Верховного Головнокомандувача 6 березня, на якому основною була тема Бахмута.

Українські Національні Новини

Війна