biyka-na-kharkivschini-prokuratura-prositime-dlya-shiryayeva-areshtu-bez-zastavi

Бійка на Харківщині: прокуратура проситиме для Ширяєва арешту без застави

 • 11984 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Прокуратура повідомила про підозри колишньому керівнику "Східного корпусу" Олегу Ширяєву через сутички навколо елеватора у Харківській області. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури, передає УНН.

"Прокуратура області затвердила підозру ще одному учаснику групового хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України) біля елеватора у Зміївському районі", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права внесення застави.

"Окрім того, зловмиснику оголошено про підозру в іншому кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 347 КК України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням та пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі; умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу)", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, поліція затримала у порядку статті 208 КПК України колишнього керівника "Східного корпусу" Олега Ширяєва за підозрою в організації рейдерського нападу на агропідприємство у селищі Занки Харківської області. 

Як повідомляв УНН, там на місцевому елеваторі сталася бійка із застосуванням травматичної зброї та газового балончику. У ній взяли участь кілька десятків людей. Слідчі розпочали кілька кримінальних проваджень. 

У Всеукраїнській аграрній раді вважають інцидент захопленням корпоративних прав на фермерське господарство, за яким стоять рейдери з "ДНР". 

Прокуратура повідомила про підозру 22 учасникам конфлікту. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП