biznes-cherkaschini-zibrav-18-mln-grn-na-borotbu-z-koronavirusom

Бізнес Черкащини зібрав 18 млн грн на боротьбу з коронавірусом

 • 13555 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Соціально відповідальний бізнес Черкащини став каталізатором співпраці із владою та громадськістю. Про це заявив голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар, передає УНН.

"Підприємці області на боротьбу з коронавірусом спрямували майже 18 мільйонів гривень! Ваш внесок дозволить придбати найнеобхідніше в медичні заклади Черкащини", - зазначив він.

Найбільшу суму виділив Юрій Косюк, власник агрохолдингу МХП - виробник курятини "Наша Ряба", чиї потужності розташовані в Черкаській області. Він надав регіону 14 млн грн.

Крім того МХП реалізує на Черкащині соціальний проект для людей літнього віку. Йдеться про ініціативу "Соціальний магазин", яку реалізують підприємства групи МХП: ПрАТ "Миронівська птахофабрика" та ДП "Перемога Нова". У межах проекту птахофабрики через соціальні магазини підтримують малозабезпечені верстви населення у місцях своєї присутності. Насамперед пенсіонерів, які мають можливість раз на місяць купувати курятину за пільговими цінами. Соціальні магазини обслуговують 32 села на Канівщині і 10 сіл у Черкаському районі.

Благодійну акцію організували і на Уманщині, розповів Боднар. Тут людей похилого віку забезпечують продуктовими наборами.

"Дуже важливе піклування саме про людей старшого віку, адже вони перебувають в групі ризику. Забезпечення продукцією, фасування, транспортування, - все це на себе взяли представники бізнесу та волонтери", - зазначив очільник області.

Українські Національні Новини

Політика