biznes-zvilnyat-vid-shtrafiv-za-prostrochennya-finzvitnosti-na-chas-voyennogo-stanu-rada-ukhvalila-zakon

Бізнес звільнять від штрафів за прострочення фінзвітності на час воєнного стану: Рада ухвалила закон

 • 216811 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Народні депутати сьогодні ухвалили у другому читанні законопроєкт № 7378, який на період воєнного стану звільняє бізнес від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінансової звітності. За закон у цілому проголосував 281 нардеп, повідомляє голова фракції "Слуга народу" Олена Шуляк, передає УНН.

Цитата

"Зараз бізнес у скрутному становищі й ми маємо підтримувати його та стимулювати розвиток усіма можливими способами. Бізнес сплачує податки, які йдуть на фінансування армії, а також фінансово допомагає ЗСУ. Ми не можемо у такий час ще й штрафувати підприємців тільки за те, що вони несвоєчасно подали фінансову звітність", - заявила Шуляк.

Деталі

Так, бізнес не штрафуватимуть за це протягом всього воєнного сану, а також ще 3 місяці після його припинення чи скасування. Підприємці зможуть оприлюднити фінансову звітність за весь період на своїй вебсторінці або своєму вебсайті протягом 3 місяців після припинення чи скасування воєнного стану. Нововведення стосується як юридичних осіб, так і приватних підприємців.

Доповнення 

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, завдяки якому бізнес звільнять від відповідальності за невчасно подану фінансову звітність на час воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування.

В Україні запустили програму "єРобота": громадяни можуть отримати кошти від держави для підтримки бізнесу.

Українські Національні Новини

Політика