biznesmen-nastenko-sprostuvav-sviy-zvyazok-z-avakovim-i-rozpoviv-yak-otrimav-dozvil-na-vidobutok-zolota

Бізнесмен Настенко спростував свій зв'язок з Аваковим і розповів, як отримав дозвіл на видобуток золота

 • 17886 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Бізнесмен, керівник компанії "Ліра Майн Мінералз" Олександр Настенко заявляє, що ніяк не пов'язаний з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим. У зв'язку з цим він записав відеозвернення, в якому детально розповів про отримання спецдозволу на видобуток золота і танталу на території родовища в Кіровоградській області, повідомляє УНН.

Восени 2019 року компанія "Ліра Майн Мінералз" отримала дозволи на проведення робіт на Клинцівському золотому родовищі і на ділянці танталових руд родовища Мостове.

"Наша компанія дійсно отримала дозвіл на видобуток танталу і золота, і це єдина правда в цьому сюжеті", - заявляє бізнесмен.

Він детально розбирає оприлюднені факти про його фірму, які, за словами Настенка, не відповідають дійсності.

Настенко заперечує будь-який зв'язок з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Бізнесмен повідомляє, що заявляв про це журналістам. На підтвердження своїх слів Настенко пройшов перевірку на поліграфі, результати якої підтвердили, що ні він, ні його бізнес не пов'язані з міністром.

Настенко відкидає звинувачення у тому, що його компанія отримала спецдозволи з порушенням закону - нібито не були проведені громадські слухання.

"Факт проведення громадських слухань ми можемо легко підтвердити відеозаписами та документами, більш того, вони є у вільному доступі. Люди, які дійсно цікавилися питанням, мали можливість взяти у них (громадських слуханнях - ред.) участь і приїжджали на них", - заявив Настенко.

Його слова підтверджені відео зі слухань і словами голови сільради села Клинці, до якого належить родовище.

"Усі бачили оголошення біля сільради, усім було запропоновано поїхати на слухання. Ми поїхали на слухання, особисто теж була, були представники сільради, громадськості - усі, хто побажав", - розповіла голова сільради Ольга Хомутенко, вона додала, що у жителів села ніхто не цікавився, чи були слухання.

За словами Настенка, регіон, де розташоване родовище, чекає інвесторів, які дадуть роботу.

Керівник "Ліра Майн Мінералз" Олександра Настенко підтверджує, що у них дійсно немає узгодження облради - адже депутати не дали його у відведений законодавством термін - 45 днів. Але в такому випадку, згідно з нормою закону, в силу вступає принцип "мовчазної згоди", а дозвіл від Держгеонадр отримано компанією відповідно до встановлених законом процедур і на підставі пакету документів, що відповідає вимогам закону.

Нагадаємо, фірми "Таурус Інфініті" і "Ліра Майн Мінералз" стали об'єктами журналістського сюжету, у якому стверджувалося, що вони пов'язані з оточенням міністра Арсена Авакова і отримали спецдозволи з порушеннями процедур.

Українські Національні Новини

Політика