bk-zaporizhzhya-perervav-seriyu-porazok-u-gri-z-vitse-chempionom-ukrayini

БК "Запоріжжя" перервав серію поразок у грі з віце-чемпіоном України

 • 9882 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. В Южному місцевий БК "Хімік" на власній арені ПС "Олімп" приймав одного із аутсайдерів Суперліги Парі-матч БК "Запоріжжя", передає УНН з посиланням на прес-службу запорізької команди.

Більшість ігрового часу домінували гості. Вони вже у стартовій чверті досягли 9-очкового відриву. У другій десятихвилинці господарям зусиллями американського легіонера Дерріка Колтера вдалося дещо вирівняти гру, але не настільки, щоб встановити рівновагу на табло. Тож на велику перерву суперники пішли за рахунку 46:36 на користь БК "Запоріжжя". На той час Євген Ворнік збільшив власний здобуток до 16 пунктів.

У третій чверті віце-чемпіони України створив ривок. Ініціативу взяв на себе співвітчизник Колтера Остін Еріенс, який з 22 очками очолив список бомбардирів матчу. Саме завдяки активності обох американців господарям вдалося зменшити відставання з 14 до 4 пунктів – 63:67.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БК "Запоріжжя-ZOG" втретє в сезоні зазнав поразки від МБК "Миколаїв"

Наступна десятихвилинка змусила похвилюватися наставників обох команд, яким довелося неодноразово вдаватися до тайм-аутів, аби скерувати дії підопічних у потрібне русло. Більш поталанило Валерію Плеханову, який нагадав запорізьким гравцям, що в умовах щільного захисту вирішальне значення можуть мати влучання з-за дуги. Настанову тренера взяли до уваги Максим Нікітін, Ернесто Ткачук, Юрій Кондраков і Євген Ворнік. Саме п’ять очок у двох атаках Ворніка зняли усі питання щодо переможця цього цікавого напруженого матчу – 82:93.

Персональна статистика:

"Хімік": Еріанс 24 очки + 3 підбирання, Петров 21 + 5 підбирань, Колтер 13 + 5 підбиань, Марченко 6 + 2 перехоплення, Павлов 2 + 3 підбирання- старт; Сидоров 9 + 8 передач.

"Запоріжжя": Кондраков 9 + 8 передач, Ясиненко 10 + 4 підбирання, Нікітін 9 + 9 підбирань, Щепкін 2 + 3 перехоплення - старт; Ворнік 24 + 2 перехоплення, Кожемякін 21 + 3 блок-шоти, Буц 8 + 5 підбирань.
Варто зазначити, що "Хімік" з 8-ма перемогами в 17 поєдинках на 6-му місці турнірної таблиці, а запоріжці попри те, що перервали серію з 5-ти поразок, останні – 3:16.

Українські Національні Новини

Спорт