blinken-na-zustrichi-z-golovoyu-mzs-frantsiyi-pogodilisya-protidiyati-rosiyskiy-agresiyi

Блінкен на зустрічі з головою МЗС Франції погодилися протидіяти російській агресії

 • 13370 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен і голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан на зустрічі у Вашингтоні обговорили низку тем, в тому числі протидію Росії, Китай, іранську ядерну угоду, а також ситуацію в Гаїті. Про це повідомляє пресслужба Держдепу, інформує УНН.

Цитата

"Держсекретар Ентоні Дж. Блінкен зустрівся вчора у Вашингтоні з міністром закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріаном... обговорили реконфігурацію військ Франції в Сахеле і зусилля по врегулюванню ситуації в Лівані... Вони розглянули інструменти, доступні для підтримки демократичного врядування, миру і безпеки в Гаїті... погодилися з необхідністю спільних американо-європейських зусиль з протидії російській агресії і протидії порушенням прав людини, примусової торговельної практики і агресивної зовнішньої політики Китайської Народної Республіки... розглянули поточні зусилля по поверненню до взаємного дотримання СВПД Іраном", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Держсекретар і міністр закордонних справ обговорили, як розвинути 60-літню тісну співпрацю в космосі. Секретар запросив Францію приєднатися до Сполучених Штатів в застосуванні давніх принципів мирного використання космічного простору для просування безпечних і відповідальних заходів з дослідження космосу на Місяці і Марсі через Угоди Артеміди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слід готуватися до подальшого погіршення: в ЄС спрогнозували відносини з Росією

Українські Національні Новини

Новини Світу