blinken-pid-chas-vizytu-do-kytaiu-zaklykav-pekin-do-spivpratsi-zi-ssha

Блінкен під час візиту до Китаю закликав Пекін до співпраці зі США

 • 18096 переглядiв

Під час свого візиту до Китаю держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив на необхідності "прямої" і "постійної" взаємодії між США і Китаєм.

Під час свого візиту до Китаю державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Пекін та Вашингтон повинні постійно підтримувати контакт. Про це пише "Голос Америки", передає УНН.

Деталі 

Зокрема, під час своєї першої офіційної зустрічі в Шанхаї Блінкен наголосив на необхідності "прямої" та "постійної" взаємодії між Сполученими Штатами та Китаєм.

23.04.24, 16:09 • [views_0]

Як зазначає видання, Блінкен вже провів переговори з Чень Цзініном, секретарем Комуністичної партії Китаю в Шанхаї. Раніше Держсекретар США підкреслив, що він наголосить на "реальних розбіжностях", але намагатиметься "подолати їх", а також "створити співпрацю там, де це можливо".

Своєю чергою Чень наголосив, що дипломатичні відносини між США та КНР  не завжди були гладкими, завжди були "повороти", "але в цілому вони прогресували з історичним розвитком і прогресували вперед".

Окрім того, американський посадовець провів дискусію з американськими та китайськими студентами Нью-Йоркського університету в Шанхаї Блінкен та підкреслив важливість розширення обмінів між студентами, науковцями та бізнесом.

Нам потрібно переконатися, що ми розмовляємо один з одним, чуємо один одного, розуміємо один одного

- наголосив Блінкен. 

Доповнення

Очікується, що під час візиту до Китаю Блінкен тиснутиме на Пекін, аби той припинив участь у переоснащенні та постачанні оборонно-промислової бази росії.

Відомо, що 26 26 квітня, держсекретар вирушить до Пекіна для переговорів зі своїм колегою, міністром закордонних справ Ваном І. Ймовірно, там він також зустрінеться з президентом Сі Цзіньпіном.

Нагадаємо

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі міністрів G7 заявив, що Китай зараз є основним постачальником сировини і компонентів для російського військово-промислового комплексу.

25.04.24, 14:21 • [views_0]