blinken-rozpoviv-kulebi-pro-peregovori-na-g20-de-zustrichavsya-z-lavrovim

Блінкен розповів Кулебі про переговори на G20, де зустрічався з лавровим

 • 1049755 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що мав розмову з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном про результати його переговорів на міністерській зустрічі країн G20 в Індії, під час розмови Кулеба також порушив питання про спецтрибунал щодо росії за злочин агресії проти України, пише УНН.

Цитата

"Я поговорив з Блінкеном, який поінформував мене про свої дискусії на G20. Я докладно зупинився на наших подальших кроках щодо створення спеціального трибуналу у справі про агресію проти України: наше наступне велике завдання – забезпечити відповідальність керівництва росії. Скоординовані зусилля мають ключове значення", - повідомив Кулеба у Twitter.

Доповнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ рф сергій лавров мали коротку розмову 2 березня на зустрічі G20 у межах першої за кілька місяців зустрічі на високому рівні між двома країнами.

Високопоставлений американський чиновник сказав, що Блінкен використав дискусію, щоб довести до лаврова три моменти: США підтримуватимуть Україну в конфлікті доти, доки війна не закінчиться, що росія має скасувати своє рішення про призупинення участі в новому ядерному договорі СНО і що москва повинна звільнити затриманого американця Пола Вілана.

Українські Національні Новини

Політика