blinken-zayaviv-scho-peregovorniy-protses-schodo-iranu-ne-mozhe-trivati-neskinchenno

Блінкен заявив, що переговорний процес щодо Ірану не може тривати нескінченно

 • 19492 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що ядерні переговори з Іраном "не можуть тривати нескінченно", але що Вашингтон "повністю готовий" продовжити переговори. Про це інформує УНН з посиланням на AFP.

Деталі

США опосередковано беруть участь у переговорах Ірану зі світовими державами щодо відродження ядерної угоди, яка дала Ірану певне звільнення від міжнародних санкцій в обмін на обмеження його ядерної програми.

"Ми віддані дипломатії, але цей процес не може тривати нескінченно... ми дивимось, що Іран готовий зробити чи не готовий зробити, і залишаємось повністю готовими повернутися до Відня для продовження переговорів, - сказав Блінкен під час відвідин Кувейту у четвер. - М'яч залишається на майданчику Ірану".

Контекст

Уряд колишнього президента Ірану Хасана Рухані з квітня веде переговори з великими державами у Відні щодо повернення до ядерної угоди.

Але угода здається поки малоймовірною, доки новообраний президент країни Ібрахім Раісі на початку наступного місяця повністю вступить до своїх обов'язків.

Раісі - ультраконсервативний політик, але висловив підтримку ядерним переговорам, стверджуючи, що Іран потребує припинення санкцій США.

Раісі заявив, що його уряд підтримає переговори, які "гарантують національні інтереси", але не дозволить переговорів заради переговорів.

Джо Байден заявив про свою готовність повернутися до ядерної угоди і взяв участь у непрямих переговорах з Іраном поряд з офіційними переговорами з іншими сторонами угоди, Великою Британією, Китаєм, Францією, Німеччиною та Росією.

Додамо

Шостий раунд переговорів завершився 20 червня, а дата наступного раунду ще не визначена.

Українські Національні Новини

Новини Світу