blinken-zustrich-g20-v-indiyi-zatmarena-viynoyu-rf-proti-ukrayini

Блінкен: зустріч G20 в Індії затьмарена війною рф проти України

 • 1056661 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Зустріч міністрів закордонних справ "Групи 20" (G20) знову була затьмарена вторгненням росії до України, заявив у четвер Держсекретар США Ентоні Блінкен, закликавши групу звернутися до росії, щоб та вивела свої сили, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"На жаль, ця зустріч знову була затьмарена неспровокованою та невиправданою війною Росії проти України, навмисною кампанією знищення цивільних об’єктів та її нападом на основні принципи Статуту ООН", - заявив високопоставлений американський дипломат міністрам закордонних справ групи, відповідно до підготовленої заяви, якою він поділився з журналістами після того, як Блінкен виступив із ними у четвер вранці.

Деталі

За словами Блінкена, G20 слід повторити заклики, узгоджені лідерами більшості країн G20 на Балі в листопаді, до росії припинити війну і вийти з неї заради міжнародного миру та економічної стабільності.

"Навіть тоді, коли ми згуртовуємо підтримку України, ми залишаємося зосередженими та лідируємо у вирішенні глобальних викликів. Це те, чого потребує та очікує світ", - додав він.

Блінкен сказав, що росія ще не погодилася продовжити Чорноморську зернову ініціативу, яка полегшує експорт української сільськогосподарської продукції до закінчення терміну її дії 18 березня.

"Дуже важливо, щоб G20 виступила на користь продовження та розширення (Чорноморської) зернової ініціативи для зміцнення продовольчої безпеки найбільш уразливих верств населення", - додав Блінкен.

Доповнення

Зустріч G20 супроводжувалася серією двосторонніх зустрічей, затьмарених розбіжностями з приводу війни в Україні.

Так, на зустріч у Делі прибули зокрема голова мзс рф сергій лавров, держсекретар США Ентоні Блінкен і Цінь Ган з Китаю. Колишній індійський дипломат зауважив з цього приводу, що Індії доведеться "зробити щось особливе", щоб змусити їх не звертати уваги на свої розбіжності з приводу війни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шольц - Китаю: "Не постачайте зброї росії-агресору"

     • 985152 переглядiв

    Євробачення-2023: назвали дату початку продажу квитків

     • 1253477 переглядiв