blinken-zvinuvativ-rosiyu-u-vikoristanni-yizhi-yak-zbroyi

Блінкен звинуватив росію у використанні їжі як зброї

 • 160172 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив росію у використанні їжі як зброї, тримаючи “в заручниках” постачання продовольства не лише для українців, а й для мільйонів людей у всьому світі. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

Блінкен звернувся до росії на Раді Безпеки ООН з проханням припинити блокування українських портів.

“Здається, російський уряд вважає, що використання їжі як зброї допоможе зробити те, чого не зробило вторгнення – зламати дух українського народу”, – сказав він.

Деталі

Пізніше високопоставлений чиновник у москві відкинув ці звинувачення, сказавши, що росіяни «не ідіоти» і не будуть експортувати їжу у той час, як підпадають під жорсткі санкції Заходу.

Водночас посол росії в ООН Василь Небензя відкинув будь-які припущення про те, що кремль винний у глобальній продовольчій кризі.

Reuters інформує, що війна в Україні призвела до зростання світових цін на зерно, олію, паливо та добрива.

На росію та Україну припадає майже третина світових поставок пшениці. Крім того, Київ також є великим експортером кукурудзи, ячменю, соняшникової та ріпакової олії, тоді як на росію та білорусь припадає понад 40% світового експорту поташу, поживної речовини для сільськогосподарських культур.

Раніше

Блінкен оголосив, що США додатково нададуть 215 мільйонів доларів нової екстреної продовольчої допомоги Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство