blizko-130-tis-osib-reznikov-nazvav-kilkist-viyskovikh-rf-poblizu-ukrayini

Близько 130 тис. осіб: Резніков назвав кількість військових РФ поблизу України

 • 37964 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Україна, на тлі загрози можливого вторгнення РФ, на сьогодні спостерігає за російськими військовими частинами поблизу, які нараховують близько 112 тис. осіб, а з морською та авіаційною компонентою – близько 130 тис. осіб. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“На початку грудня ми спостерігали за 41 батальйонно-тактичною групою та іншими підрозділами російської армії, які нараховували 94 тис. осіб. З авіаційною і морською компонентою це було близько 110 тис. Зараз ми спостерігаємо за частинами, які нараховують близько 112 тис. осіб, а з морською та авіаційною компонентою — близько 130 тис. осіб”, — сказав Резніков.

Деталі

З його слів, у квітні минулого року бойовий компонент, який стягувала Росія, становив 126 тис. осіб.

Також він відзначив, що Росія стягнула на 300 танків більше, ніж торік.

“Але кількість сучасних протитанкових засобів, які є сьогодні у наших військових,.. на порядок більша, ніж кількість потенційних мішеней”, — додав міністр.

Контекст

Українська влада та західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Росія виставила низку вимог щодо так званих “гарантій безпеки” до США та НАТО. Зокрема це стосується скорочення американських військ та озброєнь у Європі, а також відмови від подальшого розширення Північноатлантичного альянсу на схід за рахунок прийому в НАТО України та Грузії. Серія переговорів, що відбулася у Женеві, Брюсселі та Відні у січні, закінчилася, за словами Москви, “безуспішно”, що збільшує ризик ескалації конфлікту навколо України. Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Червоне м'ясо викликає рак кишечника

     • 22908 переглядiв