blizko-2-tisyach-posad-u-karnomu-rozshuku-ye-vakantnimi-politsiya

Близько 2 тисяч посад у карному розшуку є вакантними - поліція

 • 7019 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. На сьогодні в карній поліції некомплект на 2 тисячі осіб, з 11 тисяч 300 штату працюють лише 9 тисяч працівників карного розшуку, що є найменшою кількістю за всі роки незалежності. Про це в інтерв’ю виданню "Фокус" розповів начальник департаменту карного розшуку Нацполіції Дмитро Головін, передає УНН.

"У мене зараз по штату близько 11 тис. 300 осіб. Але близько 2 тис. посад - вакантні. Тобто, за фактом, зі злочинністю борються трохи більше 9 тисяч співробітників. Під час атестації ми звільнили 257 осіб по всій Україні – це 2,3% від загальної кількості співробітників", - сказав Д.Головін.

За його словами, це найбільший некомплект за увесь час незалежності.

"Фактично, це увесь склад карного розшуку трьох великих областей. При тому, що раніше кримінальний блок нараховував до 22 тис. співробітників, а зараз він зменшився вдвічі. Головна причина некомплекту – те, що під час переатестації не працювали поліцейські комісії, які відбирають персонал на різні посади. Зараз вони знову почали працювати. Але щоб виправити ситуацію необхідно мінімум півроку", - сказав він.

Як повідомляв УНН, начальник департаменту карного розшуку Нацполіції Дмитро Головін заявив, що на сьогоднішній день в Україні найбільш криміногенними містами є Одеса та Київ.

Українські Національні Новини

Політика