blizko-20-novoyi-radi-skladatimut-zhinki

Близько 20% нової Ради складатимуть жінки

 • 11436 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. У Верховній Раді 9-го скликання буде щонайменше 86 жінок – тобто 19% складу парламенту.Про це 22 липня на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації комітету парламенту з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова, передає УНН.

"У Верховній Раді 9-го скликання буде щонайменше 86 жінок! Така ситуація станом на 12:00. Якщо тенденція збережеться, це буде справжній прорив. Жінки складатимуть 19% складу парламенту, тоді як в діючій Раді їх всього 12%. При цьому серед депутатів-списочників жінки складатимуть 27%, а серед мажоритарників – 11% . Рекордсменами за кількістю жінок будуть фракції "Голосу" (44,4%), Європейської солідарності (40%) та Слуги народу (27%)", - написала Суслова.

Тож вона привітала усіх жінок, які представлятимуть українців у Верховній Раді, та висловила надію, що вони зможуть завершити важливі починання у сфері гендерної рівності.

Як повідомляв УНН, Центральна виборча комісія станом на 9:20 23 липня опрацювала 93.15% електронних протоколів окружних виборчих комісій по багатомандатному виборчому округу на дострокових виборах до Верховної Ради. Партія “Слуга Народу” набирає 43.13%.

Українські Національні Новини

Політика