blizko-200-obyednanikh-teritorialnikh-gromad-otrimali-silgospzemli

Близько 200 об’єднаних територіальних громад отримали сільгоспземлі

 • 12738 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Держгеокадастр передав понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів 199 об’єднаним громадам, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби уряду.

"6 червня, в рамках розпочатого Кабінетом Міністрів України у лютому поточного року процесу передачі земель, 199 об’єднаних територіальних громад отримали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Так, передача здійснювалася одночасно на всій території України. Загалом цього дня у комунальну власність об’єднаних територіальних громад передано понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

"Ми повністю вкладаємось у план-графік передачі і навіть випереджаємо його. В грудні процес буде завершено і в 2019 рік об’єднані територіальні громади ввійдуть, спираючись на потужний додатковий ресурс, який зможуть використати на благо громади", - відзначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Зазначимо, в Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, яким може бути передано, за попередньою консервативною оцінкою, близько 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів України планує завершити процес передачі об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) землі поза межами населених пунктів у грудні 2018 року.

Українські Національні Новини

Економіка