blizko-3-5-tis-migrantiv-perebuvayut-na-biloruskomu-botsi-pp-z-polscheyu-sered-nikh-ye-zhinki-ta-diti

Близько 3,5 тис. мігрантів перебувають на білоруському боці ПП з Польщею: серед них є жінки та діти

 • 13017 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Близько 3,5 тис. мігрантів перебувають на білоруському боці закритого прикордонного переходу, розташованого в районі польського міста Кузниця. Серед біженців також фіксують жінок і дітей. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію у Twitter прессекретаря міністра, який координує роботу польських спецслужб, Станіслава Жарина.

Цитата:

"За даними польської поліції, на закритому прикордонному переході в Кузниці білоруси зібрали близько 3,5 тис. мігрантів", - написав він.

Деталі

Як повідомляє польська поліція, натовп мігрантів складається, в основному, з чоловіків, проте в цій групі також є жінки і діти. "Польські служби перебувають у повній готовності", - повідомляє поліція.

Раніше

Як повідомляв УНН, велика колона мігрантів підійшла до прикордонного переходу "Брузги" (з польського боку "Кузниця") на білорусько-польському кордоні, і там почалася тиснява.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Coraz większa grupa migrantów zbiera się na przejściu granicznym w#Kuźnica.pic.twitter.com/UMUAyVohDG

— MSWiA (@MSWiA_GOV_PL)November 15, 2021

Okolice miejsca kolejnej prowokacji białoruskich służb. Film pokazuje również opustoszałe obozowiska.pic.twitter.com/PArV0UFcXX

— Stanisław Żaryn (@StZaryn)November 15, 2021

Sytuacja na przejściu granicznym w Kuźnicy widziana z pokładu policyjnego śmigłowca.

@PodlaskaPolicja

pic.twitter.com/ywK7YhihCo

— MSWiA (@MSWiA_GOV_PL)November 15, 2021

Po stronie białoruskiej w pobliżu przejścia granicznego w Bruzgach,cudzoziemcy tworzą od rana koczowisko-palą ogniska i rozstawiająnamioty.Miejscegdzie do tej pory koczowali przy linii granicy, jest w tej chwili puste-służby białoruskie dostarczają tam wodę i drewno.#Zgranicypic.twitter.com/WgL2zBtODS

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna)November 15, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу