blizko-50-pratsivnikiv-zaes-perebuvayut-u-rosiyskomu-poloni-kotin

Близько 50 працівників ЗАЕС перебувають у російському полоні - Котін

 • 146757 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Глава українського державного агентства з атомної енергії "Енергоатом" заявив AFP, що близько 50 співробітників окупованої Москвою Запорізької атомної електростанції на півдні України перебувають у російському полоні, інформує УНН.

Цитата

«Більше 150 людей із персоналу заводу було захоплено з початку російського вторгнення наприкінці лютого, деякі з них були пізніше звільнені, але є ті, чия доля досі невідома. Близько 50 осіб все ще перебувають у полоні», - наголосив глава «Енергоатому» Петро Котін.

Деталі

Котін повторив, що зі 150 людей, які потрапили в полон, були «убиті» і «закатовані».

Котін повідомив, що компанія збирається опублікувати "найближчими днями" список усіх затриманих.

За його словами, рашисти періодично викрадають працівників заводу, нагадавши, що гендиректор заводу Ігор Мурашов кілька днів утримувався в полоні, перш ніж був звільнений на початку цього місяця.

«Його три дні тримали в підвалі. Хіба це не тортури, якщо він добу сидів на стільці з пакетом на голові?», - розповів глава «Енергоатому».

Також Котін додав, що Рафаель Гроссі, який є гендиректором МАГАТЕ, доклав зусиль у звільненні Мурашова.

Доповнення

23 травня російські загарбники увірвались до помешкання співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця. Його розстріляли з автоматичної зброї.

Російські сили вбили двох співробітників на об'єкті, а десятки інших працівників були затримані і зазнали жорстокого поводження.

Російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС із персоналу Валерія Мартинюка, однак вже 19 жовтня у МАГАТЕ повідомили про його звільнення. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти вдарили по енергооб'єкту Вінниччини – ОВА

     • 429916 переглядiв

    Над Києвом ППО збила кілька російських ракет - Кличко

     • 505354 переглядiв

    У Чернігові вибухнув "Шахед", працює ППО - голова ОВА

     • 179495 переглядiв