blizko-50-ukrayintsiv-zatrimali-u-rf-u-spravi-pro-mizhnarodniy-narkosindikat

Близько 50 українців затримали у РФ у справі про міжнародний наркосиндикат

 • 12758 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. У справі про міжнародний наркосиндикат, діяльність якого припинена в РФ, затримані 67 осіб, 47 з них - громадяни України. Про це повідомила РІА "Новости" офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк, передає УНН.

"Затримано 67 учасників наркоугруповання, 47 з яких є громадянами України", - сказала І.Вовк.

За словами представника МВС РФ, яку цитує видання, вербувальні пункти синдикату розташовувалися в Києві, для вербування в українських ЗМІ масово розміщувались оголошення з пропозиціями про прийом на високооплачувану роботу в якості кур'єрів або експедиторів на території Росії.

"З кандидатами проводилася співбесіда з використанням поліграфа, вони проходили навчання на короткотермінових курсах, на яких їм пояснювалися правила ведення електронного листування, використання платіжних систем, перевезення та упаковки наркотиків, а також способи організації схованок", - додала представник МВС РФ.

Нагадаємо, у грудні Департамент МВС із запобігання злочинів щодо торгівлі людьми виявив масштабний канал вербування українських громадян для використання їх в якості наркокур'єрів у Російській Федерації.

Українські Національні Новини

Суспільство