blizko-6-tis-shkil-v-ukrayini-ne-dosyagli-rekomendovanogo-rivnya-vaktsinatsiyi-vid-covid-19

Близько 6 тис. шкіл в Україні не досягли рекомендованого рівня вакцинації від COVID-19

 • 14358 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Наразі в Україні близько 6 тисяч закладів середньої освіти не досягли показника щеплення своїх працівників від COVID-19, рекомендованих урядом. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час засідання уряду у середу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"За даними, які ми зібрали з регіонів, біля 6 тисяч закладів середньої освіти в Україні ще не досягли показника щеплення своїх працівників від COVID, рекомендованих урядом", - сказав міністр.

Деталі

Вакцинальна кампанія триває, і МОЗ закликає всіх, зокрема і працівників сфери освіти, щепитись проти коронавірусної хвороби.

"Для роботи при "червоному" рівні епіднебезпеки офлайн навчання буде можливим лише в тих закладах освіти, всі працівники якого пройшли повний курс вакцинації… Якщо хтось з керівників вважає, що це неможливо, я маю на це відповідь: ще перебуваючи в "жовтому" рівні епіднебезпеки (з 23 вересня - ред.), більше 900 шкіл досягли 100%-го охоплення вакцинацією працівників хоча б однією дозою вакцини проти COVID-19", - повідомив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "дистанційці" через темпи вакцинації досі 3,3 тисячі шкіл: у яких областях найбільше

Додамо

За даними МОЗ на 24 вересня, в Україні 42% педагогічних працівників були повністю вакциновані від COVID-19.

Доповнення

13 вересня уряд встановив нові карантинні правила. Вони набули чинності за тиждень - 20 вересня. Основна особливість нових правил - на вакцинованих людей з COVID-сертифікатом пропонується не поширювати певні обмеження "жовтої" та "червоної" зон. Сертифікати є двох видів - "жовті" та "зелені".

20 вересня уряд продовжив дію карантину до нового року. Україна перейшла у "жовту" зону карантину з 23 вересня.

При нових карантинних правилах дозволяється проведення масових заходів, якщо не менше як 80% організаторів таких заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат. За власником залишається рішення, чи надавати послуги лише вакцинованим клієнтам, чи дотримуватись усіх карантинних обмежень.

Школи та університети також працюватимуть за умови, якщо не менше 80% працівників мають “жовті” чи “зелені” COVID-сертифікати.

Українські Національні Новини

Суспільство