blizko-90-zakladiv-na-dnipropetrovschini-prodavali-tyutyun-ta-alkogol-nepovnolitnim

Близько 90 закладів на Дніпропетровщині продавали тютюн та алкоголь неповнолітнім

 • 8957 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. З початку року на Дніпропетровщині було анульовано 87 ліцензій за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку Територіальних органів ДФС у Дніпропетровській області.

Загалом, у період з січня по серпень поточного року, за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 1746 ліцензій, анульовано - 1566, зокрема 87 за продаж алкогольних та тютюнових товарів особам, які не досягли 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко пропонує заборонити продаж цигарок та алкоголю поблизу українських шкіл 

Станом на перше вересня поточного року на Дніпропетровщині діє 14661 ліцензія на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, у тому числі ліцензії на алкогольні напої - 7891, на тютюнові вироби - 6770.

З початку року заклади області отримали 9812 ліцензій, з них 5326 - на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 4486 - на тютюнові вироби.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 9065, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення шкідливого впливу на здоров'я молоді від вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів і посилення відповідальності за порушення у цій сфері".

Законопроектом, серед іншого, пропонується ввести кримінальну відповідальність за систематичне втягнення неповнолітніх у пияцтво. 

Українські Національні Новини

Суспільство