blizko-dvatsyati-ministriv-yustitsiyi-zibralisya-v-gaazkomu-sudi-nad-nad-obgovorennyam-vidkrittya-natsionalnikh-kriminalnikh-provadzhen

Близько двацяти міністрів юстиції зібралися в Гаазькому суді для обговорення відкриття національних кримінальних проваджень

 • 114108 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. 24 березня Міністр юстиції України Денис Малюська в рамках робочого візиту до Королівства Нідерланди взяв участь у зустрічі міжнародної групи міністрів юстиції. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство юстиції.

Деталі

Близько двацяти міністрів юстиції зібралися в Гаазькому суді над над обговоренням відкриття національних кримінальних проваджень. Зустріч була сформована за ініціативи Великої Британії для поглиблення співпраці у сфері кримінальної юстиції. 

Під час зустрічі міністри обмінялися думками і узгодили кроки з метою притягнення рф до відповідальності за серйозні порушення норм міжнародного права у зв’язку з її неспровокованою агресією проти України.

Цитата

"Сьогоднішній робочий день провів у Гаазі. Мета - якомога швидше доправити туди військове та політичне керівництво рф.
Міжнародний кримінальний суд (той самий, який в народі іменують Гаазьким трибуналом) від кількості роботи та майбутніх "клієнтів" трохи розгубився та попросив додаткові ресурси. Близько двадцяти міністрів юстиції зібрались та вирішили з цими ресурсами допомогти", - розповів у своєму Facebook Міністр юстиції України Денис Малюська.

В Міністерстві додали, що особлива увага була приділена відкриттю національних кримінальних проваджень, створенню спільної слідчої групи, а також посиленню спроможностей Міжнародного кримінального суду (МКС), Прокурор якого офіційно розпочав розслідування ситуації в Україні на підставі звернення 41-ї держави-члена Римського статуту.

Додамо

Прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан відвідав Україну 16 березня.

Українські Національні Новини

Політика