blizko-polovini-ukrayintsiv-negativno-stavlyatsya-do-obmezhuvalnikh-zakhodiv-u-shkolakh-opituvannya

Близько половини українців негативно ставляться до обмежувальних заходів у школах - опитування

 • 7410 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. В Україні 40% українців негативно ставляться до запровадження обмежувальних заходів для організації навчання у школах. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг".

"За даними дослідження Соціологічної групи Рейтинг, 40% опитаних негативно ставляться до запровадження обмежувальних заходів для організації навчання у школах з нового навчального року. 30% – ставляться до цього позитивно, 22% – нейтрально. Відносно більше тих, хто негативно ставиться до обмежувальних заходів серед опитаних, котрі проживають із дітьми до 17 років", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що водночас, половина опитаних вважають оптимальними протикарантинні правила для шкіл, запроваджені владою з вересня цього року. При цьому, чверть вважають їх надто жорсткими, 11% – навпаки надто м’якими. Відносно більше тих, хто вважає запроваджені заходи жорсткими, серед тих, хто має дітей дошкільного віку.

"49% підтримують обов’язкове носіння масок для учнів на перервах у школі, попри це 45% – проти такої ініціативи. Найбільше останніх серед тих, хто має дітей дошкільного та шкільного віку", - йдеться в результаті опитування.

Довідково: в опитуванні взяло участь населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%. Терміни проведення: 1-5 вересня 2020 р.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти і науки України нагадали на необхідності дотримання законодавства під час організації освітнього процесу та пригрозили штрафами через його не виконання. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ДБР після вчорашнього інтерв'ю викликало Богдана на допит

     • 21664 переглядiв

    Кулеба розпочав візит до Іспанії

     • 15356 переглядiв

    Гурт Gorillaz згадав Білорусь у новій пісні

     • 18357 переглядiв