blizko-sta-migrantiv-namagalisya-prorvatisya-na-teritoriyu-polschi

Близько ста мігрантів намагалися прорватися на територію Польщі

 • 17457 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Близько ста мігрантів намагалася прорватися на територію Польщі. Про це прикордонна служба Польщі повідомила у Twitter, передає УНН.

Цитата

"Група з близько 100 мігрантів чекала на можливість незаконного перетину кордону. Білоруси оснастили іноземців сльозогінним газом, який застосовувався щодо польських служб. Цю та подальші спроби нелегально перетнути кордон Польщі ми запобігли", - йдеться в повідомленні.

Nieopodal ok.100-os.grupa migrantów oczekiwała na możliwość nielegalnego przekroczenia granicy. Białorusini wyposażyli cudzoziemców w gaz łzawiący, który został użyty w kierunku polskich służb. Tej oraz kolejnym próbom nielegalnego przekroczenia gr. zapobiegliśmy pic.twitter.com/aUq2WLbv0T

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 13, 2021

Деталі

До слова, з ночі на 12 листопада мігранти пересувалися вздовж білорусько-польського кордону впритул і вранці група мігрантів перетнула прикордонний пункт у Кузьниці з білоруської сторони, але польські військові повідомили, що їх затримали.

Що було раніше

8 листопада у прикордонному районі Білорусі до КПП "Брузги-Кузнеца" підійшла велика колона мігрантів. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.
9 листопада Польща закрила у Кузниці прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів спромоглися прорватися через білорусько-польський кордон і опинитися на території Польщі. Усіх нелегалів затримали.

Українські Національні Новини

Новини Світу