blizko-tretini-ukrayintsiv-ne-pidtrimuyut-zaboronu-georgiyivskoyi-strichki-opituvannya

Близько третини українців не підтримують заборону "георгіївської стрічки" – опитування

 • 15293 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Рішення щодо заборони "георгіївської стрічки" не підтримує близько третини українських громадян. Такими є результати дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передає УНН.

Так, близько третини українців підтримують рішення про заборону "георгіївської стрічки", але ще близько третини не підтримують. Для 25% - це байдуже.

Прихильників рішення про заборону найбільше на Заході (44% підтримують, 23,2% не підтримують), у Центральному регіоні думки поділилися навпіл (по 30–31%), найменше прихильників – на Півдні та Сході (близько 20% підтримують таке рішення, 40% - не підтримують).

Дослідження проведене з 17 по 22 квітня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Дослідження проводилося методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, 12 червня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди "георгіївської (гвардійської) стрічки".

Українські Національні Новини

Політика