blokada-mozhe-zupiniti-robotu-metalurgiynikh-pidpriyemstv-v-ukrayini-v-groysman

Блокада може зупинити роботу металургійних підприємств в Україні – В.Гройсман

 • 10362 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Блокада постачання вугілля може спричинити зупинку роботи металургійних підприємств в Україні. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНН.

"Блокада (постачання вугілля - ред.), і я говорю зараз тільки про те, що має бути застосоване у металургійному комплексі для виробництва, спричинить зупинку металургійних підприємств в Україні. У металургійному комплексі сьогодні працює 300 тис. осіб. Все те, що ми продаємо за кордон – це 20% всієї валютної виручки  держави. Інакше як підрив економіки це назвати не можливо", – сказав він.

Як повіждомляв УНН, Алчевський металургійний комбінат зупинив свою роботу.

Раніше В.Гройсман заявив, що блокада в частині постачання вугілля взимку – це злочин.

Напередодні на засіданні антикризового енергетичного штабу, заслухавши інформацію щодо реального стану справ від Укренерго, Енергоатому та Міненерговугілля, було доручено Міненерговугілля на чергове засідання уряду винести рішення щодо введення надзвичайного стану в енергетиці. Областям - Харківській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській, Черкаській - провести штаби з надзвичайних і техногенних ситуацій.

Як повідомляв УНН, за даними Укренерго за умови введення надзвичайного стану в електроенергетиці, антрацитового вугілля вистачить на 40 діб, після чого можливі віялові відключення.

Українські Національні Новини

Політика