blokada-zagrozhuye-avdiyivtsi-ne-menshe-nizh-boyoviki-rezolyutsiya-mitingu-zhiteliv

Блокада загрожує Авдіївці не менше, ніж бойовики - резолюція мітингу жителів

 • 2407 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Жителі Авдіївки різко негативно оцінюють блокаду повідомлення з непідконтрольними нинішньої української влади територіями Донецької області. Про це йдеться в резолюції учасників мітингу жителів міста, передає УНН з посиланням на Golos.Ua .

"Ми, учасники мітингу, від імені багатотисячної героїчної Авдіївки, трудових колективів, бюджетних і комунальних підприємств і установ, волонтерських і громадських організацій міста, висловлюємо свою незгоду з беззаконної блокадою на лінії фронту ... Головний годувальник міста - Авдіївський коксохімічний завод - на межі зупинки. На підприємстві вже почалися скорочення. Без працюючого АКХЗ у Авдіївки немає майбутнього. Завод не зупинили бойовики, але зупинять блокувальники, оскільки підприємство не отримує вугілля і не може працювати ", - зазначено в тексті резолюції.

В інформації підкреслюється, що зупинка бюджетоутворюючого підприємства загрожує тим, що підприємства і установи міста ризикують залишитися без електроенергії, тепла і води. Ситуація з Авдіївським коксохімом вкрай негативно позначиться на економіці всієї країни, впевнений експерт.

"Через блокаду поставок коксу, який проводиться на неконтрольованих територіях, а також вугілля для шіхтованія, антрациту, який використовують металурги на контрольованій частини України, змушує знижувати завантаження металургійних підприємств в Україні. І що б мати повне завантаження цих підприємств, ми будемо змушені імпортувати кокс. Що в свою чергу вплине на валютний баланс. Перебої на Авдіївський коксохім вже призводять до того, що є проблеми із завантаженням потужностей металургійних комбінатів Маріуполя. Вважаю, що ситуація, що склалася для економіки в цілому і енергетики зокрема досить небезпечна. Першими дійсно страждають міста де містоутворюючими підприємствами є металургійні, а пізніше вся інша Україна відчує на собі негативний ефект блокади ", - вважає директор Інституту економіки і прогнозування НАН України, член Ради НБУ Валерій Геєць.

Учасники акції закликали Президента України Петра Порошенка "навести порядок, припинити блокування доріг, закликати до відповідальності людей, незаконно перекривають залізничне сполучення".

Українські Національні Новини

Суспільство