blokadu-ukrayinskikh-portiv-gotuyutsya-prorvati-ukrayinske-dunayske-paroplavnitstvo-sformuvalo-konteynerniy-karavan

Блокаду українських портів готуються прорвати: Українське Дунайське пароплавництво сформувало контейнерний караван

 • 280692 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Блокаду українських портів готуються прорвати за допомогою річкового контейнеровозу через порт Ізмаїл. Про це повідомляє пресслужба Українського Дунайського пароплавства, передає УНН.

Деталі

В кінці травня в Ізмаїлі вперше був сформований контейнерний караван в Констанцу у складі самохідного судна "Капітан Ширков" та пяти барж. На сьогодні розвантажувальні роботи у Констанці завершені і караван частково завантажений імпортним вантажем.

Планується, що в кінці наступного тижня судна будуть в Ізмаїлі.

Контейнерний напрям – це можливість використовувати флот УДП більш ефективно, адже каравани з зерном, як правило змушені здійснювати зворотні переходи в баласті. Водночас контейнерні перевезення можуть бути затребувані як для експортних операцій, так і для імпортних.

Цитата

«Ми починали контейнерні перевезення з невеликих об’ємів, у квітні-травні частка експортних вантажів в рази перевищувала імпорт. Але нам вдалося знайти баланс, зацікавити фрахтувальників, сформувати потрібні обсяги вантажу в обох напрямках. Наша ідея сформувати контейнерний караван спрацювала, попит на контейнерні перевезення буде зростати – ми це вже відчуваємо», – зазначив керівник УДП Дмитро Москаленко.

Нагадаємо

Болгарія пропонує вивезти зерно з України через порти Варна та Констанца, якщо домовитися з володимиром путіним про безпечні коридори не вдасться.

Українські Національні Новини

Суспільство