bloomberg-diznavsya-yak-putin-ukhvalyuvav-rishennya-pro-vtorgnennya-v-ukrayinu

Bloomberg дізнався, як путін ухвалював рішення про вторгнення в Україну

 • 239070 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Рішення про вторгнення в Україну президент рф приймав разом з кількома військовими чиновниками. Про це агентство Bloomberg повідомляє з посиланням на кілька джерел, пише УНН.

Цитата

"За словами двох людей, за кілька тижнів після початку вторгнення коло радників і контактів путіна ще більше звузилося в порівнянні з обмеженою групою прихильників жорсткої лінії, з якими він регулярно консультувався раніше. За словами цих людей, рішення про вторгнення було прийнято путіним і жменькою "яструбів", включаючи міністра оборони Сергія Шойгу, начальника генштабу Валерія Герасимова і секретаря ради безпеки росії Миколи Патрушева", - повідомляє агентство.

Деталі

За словами джерел агентства, ряди критиків рішення путіна у верхах влади залишаються обмеженими. Поки ці люди не бачать жодних шансів на те, що російський президент змінить свій курс. За їхніми словами, путін, все більше і більше покладаючись на вузьке коло радників, відкидає спроби інших чиновників попередити його про згубні економічні і політичні наслідки вторгнення.

Деякі з джерел також заявили, що вони все більше поділяють побоювання представників американської розвідки, що путін може вдатися до обмеженого застосування ядерної зброї, якщо зіткнеться з невдачею в кампанії, яку він вважає своєю "історичною місією".

Як зазначається, все більше і більше високопоставлених джерел приходять до висновку, що прихильність путіна продовженню вторгнення прирече росію на роки ізоляції і загострення напруженості, в результаті чого її економіка буде паралізована, її безпека буде поставлена під загрозу, а її глобальний вплив ослабне.

За словами людей, знайомих з ситуацією, високопоставлені чиновники намагалися пояснити президенту, що економічні наслідки санкцій будуть руйнівними, проте путін відмахнувся від попереджень, заявивши, що, хоча росія заплатить величезну ціну, Захід не "залишив йому іншого вибору, окрім як вести війну". Публічно путін заявляє, що "економічний бліцкриг" зазнав невдачі і економіка адаптується.

За їхніми словами, президент рф як і раніше впевнений, що громадськість його підтримує, а росіяни готові піти на роки жертв заради його бачення "національної величі".

Критики також не бачать жодних ознак того, що путін готовий розглянути питання про припинення вторгнення з урахуванням втрат або про серйозні поступки, необхідні для досягнення припинення вогню.

Нагадаємо

Минулого тижня канцлер Австрії Карл Нехаммер провів особисту зустріч з президентом росії володимиром путіним у Москві. За підсумками переговорів він повідомив, що путін "живе у власному світі", але проінформований про ситуацію в Україні.

За словами канцлера, путін вважає, що виграє війну.

Українські Національні Новини

Новини Світу