bloomberg-povidomiv-pro-pershiy-zakordonniy-vizit-kim-chen-ina

Bloomberg повідомив про перший закордонний візит Кім Чен Ина

 • 12113 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Глава КНДР Кім Чен Ин на броньованому поїзді прибув з візитом до Китайської Народної Республіки. За даними агентства Bloomberg, це перша зарубіжна поїздка північнокорейського лідера з моменту його приходу до влади у 2011 році, передає УНН.

Раніше про візит до Китаю високопоставленого гостя з КНДР повідомили японське інформагентство Kyodo News і китайське видання South China Morning Post. За даними Kyodo News, він прибув на поїзді через прикордонне китайське місто Даньдун. Готелі біля моста, що з'єднує Даньдун з містом Сінийджу в КНДР, з 25 березня призупинили бронювання номерів, вікна яких виходять на північнокорейську сторону, відзначає Kyodo News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ стало головним куратором зустрічі Кім Чен Ина і Трампа

У Даньдуні і Пекіні в дні передбачуваного візиту Кім Чен Ина було посилено заходи безпеки, повідомляє South China Morning Post. За даними Kyodo News, 26 березня автомобіль з номерами північнокорейського посольства в Пекіні був помічений біля Будинку народних зібрань, де зазвичай проходять офіційні заходи уряду і Комуністичної партії Китаю.

Скільки триватиме візит північнокорейського лідера, і з ким він зустрінеться в Китаї, невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея назвала дату та місце переговорів з КНДР

Як повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином до травня поточного року.

Українські Національні Новини

Політика