bloomberg-tailand-khoche-zaprovadyty-yedynu-vizu-dlia-shesty-krain-pivdenno-skhidnoi-azii

Bloomberg: Таїланд хоче запровадити єдину візу для шести країн Південно-Східної Азії

 • 106356 переглядiв

Таїланд пропонує запровадити єдину туристичну візу, дійсну в шести країнах Південно-Східної Азії - Таїланді, Малайзії, Камбоджі, В'єтнамі, Лаосі та М'янмі - для збільшення доходів від туризму.

Прем'єр-міністр Таїланду Сеттха Тхавісін пропонує представникам п'яти інших країн Південно-Східної Азії запровадити єдину туристичну візу, подібну до Шенгенської візи. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Єдина віза має діяти в Таїланді, Малайзії, Камбоджі, В'єтнамі, Лаосі та М'янмі.

За даними Bloomberg, останніми місяцями прем’єр Тхавісін обговорював цю ідею зі своїми колегами з цих п'яти країн.

Передбачається, що така віза має збільшити приплив туристів до цих країн, а також дохід на одного туриста.

Минулого року ці шість країн відвідало близько 70 млн туристів, більше половини з них припало на Таїланд та Малайзію. Тільки цим двом країнам туризм приніс $48 млрд 2023 року.

За останній рік Таїланд скасував візи з Китаєм і запровадив тимчасове скасування віз із низкою інших країн, серед яких Казахстан та Індія.

У 2023 році до Таїланду приїжджало найбільше туристів з Малайзії – 4,6 млн, і Китаю — 3,5 млрд.

При цьому, на думку багатьох експертів, ініціатива про запровадження єдиної візи з великою ймовірністю закінчиться нічим, враховуючи попередній досвід подібної взаємодії цих країн. На думку управляючого директора консалтингової компанії C9 Hotelworks Білла Барнетта, більш реалістичним варіантом може бути укладання двосторонніх угод між країнами.

Парламент Таїланду легалізував одностатеві шлюби28.03.24, 01:05 • [views_0]