blue-origin-otrimala-litsenziyu-na-poloti-lyudey-u-kosmos-i-zdiysnit-polit-nastupnogo-tizhnya

Blue Origin отримала ліцензію на польоти людей у космос і здійснить політ наступного тижня

 • 17865 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Федеральне авіаційне управління (FAA) надало ліцензію компанії Джеффа Безоса Blue Origin на перевезення людей на космічній системі New Shepard. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Колишній генеральний директор Amazon Джефф Безос візьме участь у першому рейсі Blue Origin 20 липня. Ліцензія Blue Origin діє до кінця серпня і дозволяє перевозити людей, використовуючи для цього майданчик Launch Site One в Техасі.

Blue Origin просила підтвердження у FAA, що апаратне і програмне забезпечення його ракети-носія працює безпечно і відповідає нормативним вимогам.

Нагадаємо

Команда Безоса відправиться в космос 20 липня на кораблі New Shepard від компанії Blue Origin.

Разом з Безосом в космос вирушать його брат Марк, 82-річна американська льотчиця Уоллі Фанк і невідомий покупець, який купив собі квиток на корабель за 28 млн доларів в рамках аукціону.

Суборбітальний політ Безоса триватиме близько 15 хвилин. Ракета New Shepard злетить з космодрому в Техасі, після відділення капсули з екіпажем розгінний щабель зробить вертикальну посадку, капсула підніметься на висоту близько 100 км. Потім апарат спуститься на поверхню на трьох парашутах в декількох кілометрах від місця запуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічному туризму бути. Корабель Бренсона успішно приземлився

Українські Національні Новини

Технології