bog-postaviv-vas-pri-vladi-patriarkh-kirilo-zvernuvsya-do-putina-z-nagodi70-richchya

"Бог поставив вас при владі": патріарх кирило звернувся до путіна з нагоди 70-річчя

 • 232722 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Глава російської православної церкви патріарх кирило заявив у п'ятницю, що правління володимиру путіну над росією було доручено Богом, привітавши главу кремля із 70-річчям, передає УНН з посиланням на агенство ТАРС.

Цитата

"Бог поставив вас при владі, щоб ви могли здійснити службу особливої ​​важливості та великої відповідальності за долю країни та довіреного вам народу", - сказав патріарх, приєднавшись до хору російських чиновників, які вітали путіна.

Деталі

Патріарх похвалив путіна за "перетворення образу росії, зміцнення її суверенітету та обороноздатності, захист її національних інтересів".

кирило побажав "здоров'я та довгих років життя" президенту, який перебуває при владі понад 20 років.

Він також закликав віруючих по всій країні молитися за здоров'я диктатора.

"Ви заслужили репутацію народного діяча, беззавітно відданого Батьківщині, який щиро любить Батьківщину і віддає їй усі свої сили", - сказав кирило.

кирило також побажав йому "невблаганної сили та щедрої допомоги Божої".

Доповнення

путін отримав шквал привітань, у тому числі від чеченського лідера рамзана кадирова, який побажав російському президентові "міцного здоров'я, довгих років життя та успіхів" у відеозверненні, змішаному з архівними кадрами та емоційною музикою.

Спікер російського парламенту в'ячеслав володін написав у Telegram: "Якщо є путін, є росія".

За даними державного агентства ТАРС, у флешмобі біля кремля взяли участь близько 40 осіб із 20 різних етнічних груп, які становлять росію.

Пізніше у п'ятницю диктатор має взяти участь у неформальному саміті з лідерами пострадянських країн Співдружності Незалежних Держав (СНД) у своєму рідному місті Санкт-Петербурзі, повідомляє кремль.

Українські Національні Новини

Новини Світу