bolgariya-bilshe-ne-vestime-peregovori-z-gazpromom

Болгарія більше не вестиме переговори з "Газпромом"

 • 111661 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Болгарія більше не вестиме переговори з російським енергетичним гігантом "Газпром", заявив віцепрем'єр-міністр країни Асен Васильєв. Він додав, що контракт з компанією закінчується у кінці 2022 року, проте росія призупинила поставки раніше терміну в односторонньому порядку, інформує УНН з посиланням на Euractiv.

Цитата

"Болгарія більше ніколи не буде вести переговори з "Газпромом" щодо поставок", - сказав Васильєв у парламенті.

"Коли хтось зупиняє вам газ, навіть якщо ви платите і виконуєте свій контракт, ви не можете розраховувати на те, що та сама людина не зупинить ваш газ, коли ви опинитесь у складній ситуації. У нас є партнер, який виявився ненадійним", - додав він.

Деталі

Болгарська державна газова компанія "Булгаргаз" досі регулярно нагадує "Газпрому", що та не виконує свої зобов'язання згідно з контрактами.

Віцепрем'єр-міністр додав, що росія припинила поставки для країн з низьким споживанням і з якими контракт лише має або вже закінчився, вимагаючи платити за енергоносії у рублях. Водночас, обурився він, у деяких країн Москва все ж приймає платежі в євро та доларах.

Болгарія та Польща були першими двома країнами ЄС, яким "Газпром" припинив постачання газу 27 квітня після того, як вони відмовилися платити в рублях. З 1 липня Софія почне отримувати повні поставки азербайджанського газу, що, ймовірно, призведе до подальшого зниження ціни на газ, пише Euractiv.

Раніше

"Газпром" також зупинив постачання газу Данії та британській Shell через несплату в рублях. А раніше - Нідерландам.

Українські Національні Новини

Економіка