bolgariya-gotuyetsya-do-dostrokovikh-viboriv-vchetverte-za-rik-cherez-proval-peregovoriv

Болгарія готується до дострокових виборів - вчетверте за рік, через провал переговорів

 • 101323 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Болгарська ліберальна партія не змогла набрати більшість у парламенті для формування уряду, і її лідер у п'ятницю повернув мандат президенту Румену Радеву, наблизивши країну до нових виборів – четвертих трохи більше, ніж за рік. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Призначений прем'єр-міністр Асен Васілев, який є співголовою реформістської партії «Ми продовжуємо зміни», мав тиждень, щоб спробувати покласти край останній політичній кризі на тлі зростаючої напруженості у відносинах з росією.

Перед поверненням мандата Васілев пояснив, що його партія не знайшла необхідної підтримки, щоб отримати в парламенті більшість у 121-му місці для обрання кабінету міністрів.

Він пояснив, що його партії вдалося заручитися підтримкою 117 депутатів - недостатньо для парламентської більшості - і сподівається отримати ще як мінімум чотири місця на майбутніх виборах.

Васілев, який здобув освіту в Гарварді, обіймав посаду міністра фінансів у попередньому прозахідному уряді, який був повалений внаслідок вотуму недовіри 22 червня.

Відставка уряду, який прийшов до влади у грудні минулого року і заявив про нульову толерантність до корупції, відкриває шлях до нових виборів. Це може призвести до сильнішої присутності в парламенті націоналістичних та проросійських груп.

У п’ятницю Радев оголосив, що наступного тижня передасть урядовий мандат правоцентристської партії ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова, яка вже заявила, що поверне мандат негайно. У цьому випадку третій та останній мандат буде запропоновано президентом парламентської партії на його вибір.

Українські Національні Новини

Новини Світу