bolgariya-khoche-mizhnarodnogo-rozsliduvannya-schodo-zastosuvannya-khimichnoyi-zbroyi-v-mariupoli

Болгарія хоче міжнародного розслідування щодо застосування хімічної зброї в Маріуполі

 • 185150 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Президент Болгарії Румен Радєв закликав провести міжнародне розслідування, щоб визначити, чи застосовувалася хімічна зброя в Маріуполі. Про це повідомляє УНН з посиланням на болгарські ЗМІ.

Деталі

З Лісабона, де перебуває з офіційним візитом президент Болгарії Румен Радєв, закликав провести міжнародне розслідування, щоб визначити, чи застосовувалася хімічна зброя в Маріуполі, але обережно говорив про можливе втручання НАТО.

Цитата

"Це надзвичайно делікатне питання! Ми вже маємо чіткі заяви генерального секретаря Альянсу, чіткі заяви президента Байдена та інших лідерів про те, що втручання НАТО в Україну створює величезний ризик третьої світової війни. Велике занепокоєння викликає ця війна, щоб не перерости в ядерний конфлікт", – сказав Радєв.

Нагадаємо

російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА.

Згодом, заступник міського голови Маріуполя Сергій Орлов телефоном повідомив ВВС, що міська рада підтвердила "хімічне отруєння" з російського безпілотника.

Українські Національні Новини

Новини Світу