bolgariya-remontuvatime-viyskovu-tekhniku-ukrayini-parlament-skhvaliv-rishennya

Болгарія ремонтуватиме військову техніку України: парламент схвалив рішення

 • 128478 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Парламент Болгарії дає мандат Раді міністрів на обговорення та реалізацію заходів, пов'язаних із війною в Україні, включаючи ремонт військової техніки для України, пише УНН з посиланням на місцеве інформаційне агентство BGNES.

Деталі

Як повідомляється, за таке рішення проголосували 200 депутатів, проти – 16, утримався один.

Прийнятий пакет включає заходи щодо подолання наслідків економічних санкцій, допомогу Україні – гуманітарну, фінансову та військову, продовження підтримки вступу України до ЄС, допомога українським біженцям, надання можливості імпорту українського зерна до Варни, зміцнення енергетичної співпраці, ремонт української військової техніки, продовження постачання гуманітарної допомоги.

Після рішення парламенту стає ясно, що коаліція залишається цілою.

Повідомляється, що раніше до парламенту країни надійшов лист посла України в Болгарії Віталія Москаленка, в якому йдеться, що Київ очікують від Болгарії на ремонт військової техніки. Лист був підписаний Президентом Володимиром Зеленським.

Раніше

ЗМІ повідомили, що Болгарія відмовилася постачати зброю в Україну через суперечки у парламенті.

Після цього прем'єр-міністр Болгарії Кирило Пєтков виступив за пошук єдності з питання надсилання військової допомоги Україні, а також запустив кампанію зі збору коштів на підтримку країни.

Минулого тижня Пєтков прибув в Україну та зустрівся із Зеленським. За підсумками зустрічі Президент заявив, що українську військову техніку ремонтуватимуть у Болгарії.

Українські Національні Новини

Суспільство