bolgariya-viklikala-posla-frantsiyi-cherez-vislovlyuvannya-makrona

Болгарія викликала посла Франції через висловлювання Макрона про українські та болгарські банди

 • 10376 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Міністерство закордонних справ Болгарії направить ноту протесту МЗС Франції та викличе французького посла через висловлювання президента цієї країни Еммануеля Макрона про болгарських нелегальних мігрантів. Про це повідомляє УНН з посиланням на BGNES.

У понеділок, 4 листопада, до МЗС Болгарії викликають посла Франції Флоренс Робін для надання пояснень щодо слів Макрона, який в інтерв’ю правому виданню заявив про нелегальні мережі міграції з України та Болгарії.

Глава МЗС Болгарії Єкатерина Захарієва також доручила послу країни у Франції передати у МЗС цієї країни ноту протесту.

Захарієва наголосила, що слова Макрона образливі для Болгарії і для болгарської громади у Франції.

Нагадаємо, до МЗС був запрошений Посол Франції в Україні для надання роз’яснень щодо слів президента Франції Еммануеля Макрона про українців. Про це йдеться в Коментарі Речниці МЗС Катерини Зеленко стосовно певних висловлювань Президента Франції.

“У зв’язку з появою повідомлень в ЗМІ про слова, які приписуються президенту Франції Е.Макрону, до МЗС був запрошений Посол Франції в Україні для надання роз’яснень. Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Е.Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту”, — йдеться в коментарі речниці.

У МЗС наголосили, що сторони підтвердили, що між Києвом і Парижем існує повне розуміння і співробітництво в реалізації домовленостей про пересування громадян обох країн.

Як писав УНН раніше, президент Франції Емманюель Макрон заявив у інтерв’ю журналу Valeurs Actuelles, що він виступає противником “нелегальних українських банд мігрантів”.

Українські Національні Новини

Новини Світу