bolgariya-visilaye-z-krayini-rosiyskogo-shpiguna-diplomata

Болгарія висилає з країни російського дипломата-шпигуна

 • 11905 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Болгарська прокуратура запідозрила у шпигунстві першого секретаря посольства Росії в Болгарії, повідомли у пресслужбі прокуратура Республіки Болгарії, інформує УНН.

У відомстві повідомили, що з вересня 2018 року дипломат передавав інформацію, яка представляє державну таємницю. Ім'я дипломата не називається. На сайті посольства зазначено, що таку посаду займають дев'ять осіб.

У зв'язку з інцидентом болгарська сторона "висловила побажання", щоб російський дипломат покинув країну до кінця понеділка, 28 жовтня.

"В результаті оперативних розслідувань повідомлені факти були повністю підтверджені. Встановлено, що з вересня 2018 року, майже рік, громадянин Російської Федерації проводить розвідувальні заходи, проводить регулярні зустрічі з громадянами Болгарії, у тому числі з вищими посадовими особами, які мають доступ до секретної інформації Республіки Болгарія, ЄС та НАТО", - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, метою зустрічей було отримання для розвідувальних цілей інформації, яка становить державну таємницю для країни. За отримувану інформацію дипломат пропонував своїм співрозмовникам винагороду.

"Встановлено, що російський громадянин має дипломатичний статус у нашій країні (у Болгарії - ред.). Він є першим секретарем Посольства Російської Федерації в Софії", - повідомили у болгарській прокуратурі.

Однак через дипломатичний імунітет прокурори були змушені припинити справу.

Як повідомляв УНН, у Польщі затримали працівника Міноборони, який шпигував на користь Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу