bolgariya-vnesla-ukrayinu-do-chervonoyi-zoni-scho-tse-oznachaye-dlya-podorozhuyuchikh

Болгарія внесла Україну до "червоної зони": що це означає для подорожуючих

 • 22001 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Болгарія внесла Україну до списку країн "червоної зони" через високий рівень захворюваності на коронавірус у країні. Про це інформує Посольство України у Болгарії, пише УНН.

Цитата

“Відповідно до наказу Міністра охорони здоров’я Болгарії РД-01-874/ 26.10.2021 Україна внесена до червоної зони. З 30 жовтня 2021 року на територію країни допускатимуться особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії і члени їхніх сімей”, - повідомляє посольство.

Деталі

Повідомляється, що вищезазначені особи допускаються на територію Болгарії після пред’явлення дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого за 72 години до в’їзду в країну та “сертифікованого дійсним цифровим COVID сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID сертифікат ЄС про тестування на COVID-19”.

За даними посольства, діти віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в червону зону, мають пред'явити негативний результат ПЦР-тесту, зроблений за 72 години до в’їзду в країну. У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині.
Дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Додамо

Відповідно до рішення Міністерства охорони здоров’я Республіки Болгарія, з 1 вересня по 30 листопада 2021 року в'їзд в Болгарію здійснюватиметься згідно з оцінкою поширення COVID-19 у відповідних країнах за критеріями та розміщенням країн у кольорових зонах.

Критеріями для оцінки поширеності COVID - 19 є:
- 14-денна захворюваність;
- щотижнева кількість проведених лабораторних досліджень з позитивним результатом;
- рівень досліджень у країні;
- ідентифікація варіанту SARS-CoV-2, визначеного як варіант, що викликає занепокоєння;
- відсутність достатньої інформації.

МОЗ Болгарії відповідно до показників розрізняє “зелену”, “помаранчеву” та “червону” зони.

Що було раніше

Як писав УНН, раніше цього тижня Данія спростила правила в’їзду для українців.

Українські Національні Новини

Суспільство