bolgarski-partiyi-dosyagli-kompromisu-schodo-stvorennya-stabilnogo-uryadu

Болгарські партії змогли домовитись і вперше за два роки створили "стабільний уряд"

 • 531298 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Партії болгарського парламенту змогли дійти згоди і шляхом "багатьох поступок" врешті, вперше за два роки, сформували "стабільний уряд", пише AFP, передає УНН

Деталі

Колишній комісар ЄС з інновацій Марія Габріель, якій доручено вести політичні переговори в Болгарії, заявила в понеділок, що після п’яти виборів за два роки було досягнуто компромісу щодо формування "стабільного уряду".

"Ми всі пішли на багато поступок", - сказав Габріель на пресконференції в столиці країни Софії.

Доповнення

Раніше президент Болгарії Румен Радев передав мандат на формування уряду Марії Габріель, яка пішла з посади єврокомісара з інновацій, досліджень і культури. В неї був тиждень, щоб домовитись про створення уряду з парламентськими партіями які після п'ятих позачергових виборів все ще не могли дійти згоди.

Водночас спроби сформувати уряд були затьмарені скандалами навколо генерального прокурора Болгарії Івана Гешева, якого, в тому числі його заступник, звинуватили в підриві репутації судової системи через грубі помилки в розслідуванні ймовірного замаху. Габріель пообіцяла, що першим кроком, який вона зробить, буде просити про відсторонення Гешева. Останній, однак, заявив, що не має наміру залишати посаду.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Найвищий рівень пожежної небезпеки утримається в Україні

     • 497805 переглядiв