bolhariia-rozpochala-peredachu-ukraini-bronetransporteriv-btr-60-zmi

Болгарія розпочала передачу Україні бронетранспортерів БТР-60 - ЗМІ

 • 53003 переглядiв

Болгарія почала відправку 110 радянських бронетранспортерів БТР-60 в Україну, перші шість з яких були завантажені на вантажівки і відправлені з Софії в Новий Іскір.

Сьогодні, 6 березня, Болгарія розпочала відвантаження бронетранспортерів, які планують передати на озброєння України. Про це передає болгарський канал BTV, пише УНН.  

Деталі 

Йдеться про анонсовані 110 радянських бронетранспортерів БТР-60, які раніше використовувались Сухопутним військом Болгарії.

Перші шість бронетранспортерів були завантажені на вантажівки та відправились з бази Генеральної дирекції жандармерії в Софії до залізничної станції в Новий Іскир.

Як зазначають у Міністерстві оборони Болгарії, бронетранспортери будуть передані до складу Міністерства внутрішніх справ України.

Болгарія допоможе з курсами англійської мови для українських пілотів F-16 - Умєров12.10.23, 15:58 • [views_304860]

Доповнення

Передача непотрібної бронетехніки зі складів Міністерства оборони Болгарії було анонсовано ще влітку 2023 року, але затрималось, оскільки президент країни Румен Радев наклав вето.

Згодом, завдяки більшості у Національних зборах, вето було подолано.

Нагадаємо

Раніше депутати від правлячої більшості в Софії заявили, що Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів для української армії, оскільки Міністерство оборони звернулося до НАТО з проханням покрити транспортні витрати.