bolsonaru-ogolosiv-pro-povernennya-do-braziliyi-30-bereznya

Болсонару оголосив про повернення до Бразилії 30 березня

 • 313799 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару, який виїхав із країни до Сполучених Штатів за два дні до закінчення терміну його повноважень, повернеться додому 30 березня, заявили у п'ятницю його партія та пресслужба, інформує УНН.

Деталі

Болсонару прибуде у четвер, 30 березня, о 7:30 ранку, повідомила його Ліберальна партія у соціальних мережах.

Після поразки на виборах від Луїса Інасіу Лули да Сілви у жовтні Болсонару виїхав з Бразилії до Флориди 30 грудня, всього за два дні до того, як новий президент мав бути приведений до присяги, коли він мав передати президентський пояс своєму наступнику.

«Я повернуся до нормального життя, працюватиму в партії, мандруватиму Бразилією і займатимусь політикою», — сказав Болсонару в інтерв'ю телеканалу TV Record.

Болсонару заперечив свою провину у звинуваченнях у незаконній спробі ввезти подарунки до країни.

«Я дізнався про цю історію через рік, а моя дружина дізналася про це з преси», — сказав Болсонару в інтерв'ю TV Record.

«Вона тут ні до чого, коробка, яка була для неї, на митниці».

Доповнення

Скандал розгорівся, коли газета Estado de Sao Paulo повідомила, що митники перехопили помічника тодішнього міністра гірничодобувної промисловості та енергетики Болсонару, який намагався в'їхати в Бразилію з рюкзаком з діамантовими прикрасами від швейцарської розкішної фірми Chopard.

Пізніше з'ясувалося, що Болсонару мав другий набір коштовностей, також від Chopard, який непоміченим потрапив до Бразилії після тієї ж поїздки.

Мандрівники, які в'їжджають до Бразилії з товарами на суму понад 1000 доларів, мають декларувати їх та сплачувати високі податки на імпорт.

За повідомленнями ЗМІ, вартість коштовностей, деякі з яких вважалися подарунком дружині колишнього президента, становить 3,2 мільйона доларів за перший комплект і не менше ніж 75 000 доларів за другий.

Українські Національні Новини

Новини Світу