bolsonaru-zasudiv-prikhilnikiv-za-zavorushennya-u-braziliyi

Болсонару засудив прихильників за заворушення у Бразилії

 • 603059 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Масові заворушення, що сталися в столиці Бразилії, не мають нічого спільного з демократією заявив колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару, пише УНН з посиланням на його Twitter.

Цитата

“Мирні демонстрації, у формі закону, є частиною демократії. Однак грабежі та вторгнення в громадські будівлі, як це сталося сьогодні, а також ті, що практикувалися лівими у 2013 та 2017 роках, виходять за рамки цього правила”, — написав Болсонару у Twitter.

Контекст

Прихильники бразильського ультраправого експрезидента Жаїра Болсонару штурмували Конгрес, Верховний суд і оточили президентський палац. Поліція застосувала сльозогінний газ, але не змогла відтіснити демонстрантів. Протестувальники розбили вікна, а інші дісталися до зали засідань Сенату.

Місцеві ЗМІ повідомили, що через кілька годин після початку протестів президент Бразилії Лула да Сілва оголосив у столиці режим надзвичайної ситуації через заворушення.

Згодом бразильські правоохоронні органи змогли витіснити протестувальників з будівлі парламенту.

Повідомлялося, що бразильська поліція затримала понад 400 людей за участь у заворушеннях в столиці.

Доповнення

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель підтримав новообраного президента Бразилії Лулу да Сілву та впевнений, що демократія переможе над насильством та екстремізмом.

США рішуче засуджують спроби підірвати демократію у Бразилії, президент США Джо Байден уважно стежить за ситуацією, заявив радник з нацбезпеки Джейк Салліван.

"Сподіваюся, що народ Бразилії зможе вирішити питання мирним шляхом", - написав генеральний директор Twitter Ілон Маск.

Українські Національні Новини

Політика