bolton-khotiv-povidomiti-advokativ-bilogo-domu-pro-diyi-advokata-trampa-schodo-ukrayini-wp

Болтон хотів повідомити адвокатів Білого дому про дії адвоката Трампа щодо України - WP

 • 7782 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон був розлючений через "політично мотивовані дії" адвоката Трампа Руді Джуліані щодо України і дав доручення звернутися до адвокатів Білого дому щодо ймовірних тіньових операцій щодо України. Про це йдеться у статті The Washington Post, повідомляє УНН.

У конгресі США слідчим, які займаються темою імпічменту Трампа, щодо цього дала свідчення колишня радниця президента США Дональда Трампа у справах Росії та Євразії Фіона Хілл.

"У понеділок Хілл дала свідчення, що Болтон був розлючений через політично мотивовані дії Джуліані в Україні", - пише видання з посиланням на двох чиновників, знайомих з її свідченнями.

Як відзначає видання з посиланням на одного зі співрозмовників, вона розповіла, як Болтон порівняв колишнього мера Нью-Йорка з "ручною гранатою, яка всіх підірве".

"Хілл сказала законодавцям, що після зустрічі Болтон доручив порушити питання про побоювання з приводу тіньових операцій щодо України перед адвокатами Білого дому. Болтон сказав, що не хоче брати участь у будь-яких "наркоугодах", які робляться щодо України", - йдеться у статті видання, яке посилається на одного зі співрозмовників, знайомого з показаннями Хілл.

Нагадаємо, Трамп звільнив Болтона з посту радника з нацбезпеки у вересні цього року і призначив на його місце Роберта О’Брайена.

Українські Національні Новини

Політика