bolton-na-iran-neobkhidno-chiniti-tisk-schob-vin-vidmovivsya-vid-yadernikh-ambitsiy

Болтон: на Іран необхідно чинити тиск, щоб він відмовився від ядерних амбіцій

 • 7830 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив в п'ятницю про необхідність чинити тиску на Іран, щоб змусити його відмовитися від своїх ядерних амбіцій. Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) проведе спеціальне засідання щодо незаконної ядерної діяльності Ірану. З огляду на його таємний склад ядерної зброї, на Іран необхідно чинити тиск, щоб він відмовився від своїх ядерних амбіцій", - написав Болтон в Twitter.

Нагадаємо, у понеділок в МАГАТЕ проінформували, що Іран перевищив ліміт у 300 кг низькозбагаченого урану, який був дозволений ядерної угодою. Генеральний директор МАГАТЕ Юкія Амано доповів про це Раді керуючих агентства.

У п'ятницю США звернулися з проханням про проведення спеціального засідання Ради керуючих МАГАТЕ для обговорення доповіді генерального директора агентства про розвиток подій навколо іранського ядерного досьє. Засідання призначене на 10 липня.

У вересні минулого року прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, виступаючи на 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, стверджував, що в Тегерані в районі Туркуз-Абад перебуває секретний склад, на якому зберігаються сотні тонн ядерних матеріалів і обладнання, що відноситься до іранської атомної програми. Тоді ж глава ізраїльського уряду закликав МАГАТЕ провести негайну інспекцію цього об'єкта.

Коментуючи висловлювання Нетаньяху, генеральний директор МАГАТЕ Юкія Амано запевнив, що його організація проводить неупереджену перевірку відомостей про передбачуване наявності незаявлених ядерних матеріалів у Ірану. У свою чергу міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф тоді відкинув ізраїльські звинувачення в розробці ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі