borg-o-onischenka-maye-vidshkoduvati-r-nasirov-prokuror

Борг О.Онищенка має відшкодувати Р.Насіров - прокурор

 • 14312 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Тимчасово відсторонений голова ДФС Роман Насіров має відшкодувати розстрочку, яку отримав народний депутат Олександр Онищенко. Про це повідомив прокурор САП Роман Симків у Солом’янському районному суді Києва під час розгляду клопотання про обрання Р.Насірову запобіжного заходу, передає кореспондент УНН.

"Онищенко далеко, тож то збитки доведеться відшкодовувати Насірову. Розстрочку отримав Онищенко, а платити мала держава", - зазначив прокурор.

Напередодні судове засідання у справі Р.Насірова перенесли на 6 березня в Апеляційний суд для того, щоб розглянули заяву про відвід судді, що розглядав клопотання про запобіжний захід. Однак, активісти заблокували виїзд із Солом'янського райсуду. Більше 200 осіб зібралися під стінами установи.

У НАБУ заявили, що залишатимуться в суді до поновлення розгляду справи Р.Насірова.

Нагадаємо, У САП заявили, що голові ДФС Роману Насірову 2 березня вручили повідомлення про підозру.

Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

За версією слідства, як зазначили у НАБУ, голова ДФС України у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій “газовій схемі Онищенка”, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика