borgi-bankiv-bankrutiv-z-zhovtnya-prodavatimut-na-mizhnarodnikh-rinkakh

Борги банків-банкрутів з жовтня продаватимуть на міжнародних ринках

 • 13853 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Понад 20 млрд грн боргів українських компаній вийдуть на міжнародні ринки уже в жовтні. Про це повідомила під час прес-конференції заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут, передає кореспондент УНН.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб переходить до пакетного продажу корпоративних кредитів банків, що ліквідуються. Сьогодні із нереалізованих на індивідуальних торгах лотів формуються пули, до продажу яких, у тому числі будуть залучені акредитовані при Фонді компанії – міжнародні радники з продажу активів. Зараз у Фонді за їх участі розпочато реалізацію одного з трьох "пілотних проектів", - сказала Рекрут.

У жовтні відбудуться торги, на яких продаватимуться заставні активи НБУ із залученням міжнародних радників. На продаж буде виставлено два лоти неплатоспроможних банків номінальної вартістю майже 11,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд гарантування змінив правила продажу іпотек українців

Як уточнила вона, у грудні буде виставлено на продаж "пілотний пул" на 8 млрд грн.

"Для апробації нового підходу було сформовано "пілотний пул", до складу якого включено активи юридичних осіб 21 банку – права вимоги за понад 200 кредитами, загальна заборгованість за якими перевищує 8 млрд грн. Його передпродажною підготовкою займатиметься міжнародний консультант – "Ексіто партнерс і Коен Україна". До складу пулів увійшли активи семи банків, що перебувають у заставі НБУ за виданими кредитами рефінансування", - розповіла Рекрут.

Крім того, міжнародні радники мають напрацювати стратегію продажу футбольного стадіону "Чорноморець" та пов'язаних з ним кредитів, що перебувають на балансі "Імексбанку". На сьогодні завершено перший етап відбору компанії-радника.

Як уточнила заступник директора-розпорядника Фонду, рішення про вихід на міжнародні ринки було прийнято через те, що внутрішній ринок інвесторів вже вичерпався.

Нагадаємо, за сім місяців банки-банкрути отримали понад 6 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка