borodyanskiy-zayaviv-scho-rishennya-dlya-situatsiyi-z-areshtom-rakhunkiv-suspilnogo-ye

Бородянський заявив, що рішення для ситуації з арештом рахунків "Суспільного" є

 • 13916 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Міністерство культури, молоді та спорту України разом з Міністерством фінансів ухвалили рішення щодо наближення фінансування, аби Суспільний мовник мав можливість розрахуватися з боргами. Про це міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Суспільний мовник не передбачив в бюджеті коштів на погашення заборгованості. МКМС, аби уникнути ситуації щодо можливого припинення мовлення, разом з Мінфіном прийняте рішення щодо наближення фінансування, аби Суспільне мало можливість розрахуватися з боргами негайно", - написав Бородянський.

За його словами, сума, яка заблокована у Швейцарії, повернеться до бюджету, і МКМС буде ініціювати зміни до бюджету щодо збільшення фінансування Суспільного мовника на суму сплаченого боргу за рахунок повернених зі Швейцарії коштів, що забезпечить сталість розвитку Суспільного мовника.

Нагадаємо, роботу "Суспільного" заблоковано через арешт рахунків.

Як повідомляв УНН, для гарантування підготовки та проведення Євробачення-2017 в Україні Європейській мовній спілці було надано фінансову гарантію в сумі 15 мільйонів євро як гарантію належного проведення Євробачення.

Після проведення конкурсу, як повідомили в НСТУ, Європейська мовна спілка поінформувала, що Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру накладення арешту на суму цієї гарантії.

Додамо, 17 жовтня 2016 року господарський суд Києва задовольнив позов акціонерного товариства "Євроньюз" ("Euronews SA") і стягнув з "Національної телекомпанії України" (правовласником якої є ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України") з будь-якого рахунку на користь "Euronews SA" 10,59 млн євро простроченого ліцензійного платежу за укладеним сторонами ліцензійним договором.

Згодом Україна планувала судитися у Швейцарії для повернення фінгарантій за Євробачення.

Українські Національні Новини

Політика